Kommunala chefer i Eksjö polisanmälda för jäv

Tre personer med ledande ställningar som tjänstemän i Eksjö kommun har polisanmälts för jäv. Anmälaren anser att tjänstemännen suttit på dubbla stolar och medfört kostnader på hundratusentals kronor för skattebetalarna.

Enligt uppgifter till Höglandsnytt har de tre tjänstemän polisanmälts för jäv eftersom de samtidigt sitter i ledningen för föreningen som anordnar militärmusikfestivalen Tattoo vartannat år i Eksjö.

Som Höglandsnytt tidigare berättat har festivalen gått back de senaste två gångerna. 2010 räddades festivalen av överskott från tidigare evenemang. Festivalen 2012 gick med minus efter som Eksjö kommun ville lägga 350 000 kronor på att Svt skulle sända ett inslag från festivalen. Förlusten från festivalen i somras får skattebetalarna stå för.
Kommunalråd Lennart Bogren (c) har bekräftat för Höglandsnytt att denna kostnad prioriterats högre än till exempel skola och äldrevård i kommunen.

Ledningen för Eksjö kommun beslutade att höja skatten till i år främst därför att kostnaderna ökat jämfört med intäkterna. 

[Redaktion]

[adrotate banner=”53″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: