Roy om Lövängen: personalen är utbytt | Höglandsnytt
Sävsjö

Roy om Lövängen: personalen är utbytt


[adrotate banner=”27″]
Idag onsdag kom besked om att Lövängens behandlingshem stoppas från att ta in nya klienter om inte omfattande brister åtgärdas.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) riktar stark kritik mot Lövängen och menar att föreståndaren inte har tillräcklig kompetens.
Ägaren, Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson, berättar att man vidtagit åtgärder.
”Föreståndare och ytterligare personal är utbytt. Ny föreståndare börjar i morgon, vi har anställt ny psykolog och ny sjuksköterska. Vi har styrt upp verksamheten”, säger Roy Gustafsson.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Det skulle vara intressant att veta vilken utbildning Roy själv har för att bedriva behandlingsverksamhet för ungdomar med svår problematik. Tyvärr så tror jag det mest handlar om att göra så stor vinst som möjligt på utsatta ungdomar istället. Själv så tycker jag privata aktörer inom denna typen av skattefinansierad verksamhet inte skulle tillåtas utan landstingen eller staten skulle själva sköta detta. Det handlar om mycket stora kostnader för landets kommuner och dess skattebetalare för att ha ungdomar placerade på behandlingshem. Bra i allt tragiska är i alla fall att tillsynsmyndigheten Ivo har reagerat för det visar på att deras tillsynen fungerar.

Kommentarer avstängda