Sävsjö

Sävsjöbo överklagar våldtäktsdom

Den man boende i Sävsjö som dömts av Eksjö tingsrätt till flera års fängelse för en våldtäkt vid Eksjöhovgårdssjön överklagar nu domen till Göta hovrätt. Mannen vill bli friad från våldtäktsdomen.

Mannen som numer bor på häktet i Jönköping vill, genom sin advokat, att åtalet mot honom ska ogillas förutom domen om rattfylleri.
Mannen dömdes för våldtäkt och människorov efter att ha dragit in en kvinna i sin bil och kört i väg med henne till ett skogsparti intill sjön och där våldtagit henne innan en förbipasserande man kom till kvinnans räddning.
Detta är inte sant, menar mannen. Visserligen har han haft sexuellt umgänge med kvinnan men det har skett med hennes medgivande menar mannen.

Mannens advokat menar också att bevisningen inte räcker till och stödjer sig på praxis från Högsta domstolen.
”Samtliga punkter som enligt tingsrätten utgör stödbevisning kan få annan tolkning och ligga till grund för annan bedömning än den tingsrätten gjort”, skriver advokaten i överklagandet.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Om jag minns rätt så var det väl denne ’man’ som behövde tolk i tingsrätten? Hur kan han då ha fått ett medgivande från kvinnan om han inte ens kan förstå svenska?

Kommentarer avstängda