Eksjö Toppnyheter

Slutade använda slöja – mördades av sin man på asylboende

Två kvinnor mördades i Mariannelundsområdet under våren och sommaren. I båda fallen står kvinnornas äkta makar inför rätta misstänkta för mord. Under onsdagen inleds rättegången mot en av männen.

I båda fallen påstår männen att kvinnorna varit otrogna och velat skiljas. I båda fallen handlar det om familjer som kommit som flyktingar från Mellanöstern till Sverige. I båda fallen lämnas parets barn utan en förälder och med en andra inte osannolikt dömd till livstids fängelse.

Under midsommarhelgen hittades en kvinna död, mördad, på ett asylboende i Mariannelund. Inom kort föll misstankarna på kvinnans make. Familjen var bosatt på asylboendet.
LÄS MER: Nu berättar han om mordet i Mariannelund
LÄS MER: Mord på asylboende

Mannen erkänt att han dödat kvinnan. Han ströp henne inför ögonen på parets 3-åriga dotter. Mannen har berättat att han fått för sig att kvinnan hade en annan man och ville skiljas. Huvudförhandlingen inleds i Eksjö tingsrätt under onsdagsförmiddagen.

Förundersökningen visar att kvinnan levde i ett äktenskap som tvingats på henne och att hon ville frigöra sig. Hon slutade bl a att använda slöja något som mannen var emot. Efter mordet la mannen kvinnans slöja bredvid döda kroppen.

I påskhelgen hittades en kvinna död, mördad, i ett skogsparti intill Silverdalen sydöst om Mariannelund.
Misstankarna föll inom kort på kvinnans make. Familjen var bosatta i Silverdalen. Den rättegången pågår i Kalmar tingsrätt.
LÄS MER: Försvunnen kvinna kan ha hittats mördad

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook