Aneby Toppnyheter

Spola inte! det väller upp bajsvatten

En hyresgäst i Aneby kommun förbjuds spola ner toalettpapper. Trots upprepade stopp i toaletten vägrar hyresvärden att åtgärda problemet och uppmanar istället hyresgästen att sluta spola ner toalettpapper.

– Ibland har jag tvingats bo hos min son då min toalett varit oanvändbar, uppger den förtvivlande hyresgästen för Hyresgästföreningens tidning Hem & hyra.
LÄS MER: HÖGLANDSMISÄREN 2017: Toaletten fungerar inte

I oktober ifjol flyttade hyresgästen in i lägenheten i Aneby. Tre dagar senare började problemen.
– Det vällde upp bajsvatten ur duschbrunnen. Det var vidrigt, säger kvinnan som vill vara anonym.

Hyresvärden kontaktades och köpte en ny toalettstol men problemen fortsatte. Hyresgästen uppmanades då att sluta spola ned toalettpapper alternativt uppsöka en toalett i en tom grannlägenhet.

Nu har kvinnan levt utan en fungerande toalett i över fyra månader.
– En fungerande toalett hör till den lägsta standard man har rätt till som hyresgäst. Det har inte gått att föra en diskussion med hyresvärden. Han är arg och otrevlig mot hyresgästen för att hon har kontaktat oss på Hyresgästföreningen. Nu tvingas vi gå till domstol, säger Jennifer Myrén, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har lämnat in ett åtgärdsföreläggande till hyresnämnden. Där kräver de att hyresvärden åtgärdar problemet så att hyresgästen kan använda sin toalett på ett normalt sett.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook