Tar flyktingstriden i Sävsjö till nya nivåer – Roy, regeringen och Stefan | Höglandsnytt
Sävsjö

Tar flyktingstriden i Sävsjö till nya nivåer – Roy, regeringen och Stefan

Kommunledaren Stefan Gustafsson (kd) väljer nu att ta flyktingstriden mot Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson till regeringen.


Igår fredag skickade Stefan G ett brev till till justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (s) där han berättar om hur jobbigt det känns att ha fått uppgifter om att Roy G tänker öppna flyktingboenden i Sävsjö och i Stefan Gs hemort Stockaryd.
”Ytterligare asylboenden kommer utgöra en stor belastning”, skriver Stefan G i sitt brev och menar att han fått löfte från myndigheterna om att inte behöva ta emot fler flyktingar i år.
Flera asylboenden i kommunal regi har dock öppnats under januari och februari, bl a hyr kommunen lokaler en privatägd vårdkoncern i Sävsjö.
Ansvariga på Migrationsverket har tidigare avfärdat Stefan Gs åsikt att Sävsjö kommun redan tagit ett så pass stort ansvar för flyktingmottagande att kommunen skulle slippa ta emot fler.
LÄS MER: Hon sågar kommunledningen i Sävsjö
”Det här är inte normalt. Så här gör ingen annan kommun i Sverige. Det är ofattbart att de agerar så här”, säger Roy Gustafsson.
Konflikten mellan Stefan G och Roy G har varit långvarig och förts i det offentliga i Sävsjö. Det har handlat om fastighetsstriden, toalettstriden och nu flyktingstriden. Båda Gustafssönerna har också figurerat i Jonas Bronck center-härvan.
LÄS MER: Fastighetsstriden i Sävsjö går vidare – ”herremansfasoner”
LÄS MER: Flyktingstriden i Sävsjö – Roy mot kommunen

LÄS MER: Hal ål, dum gås, kålhuvud och spottkopp – Sävsjöhärvan fortsätter igen

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Ja det kan ju vara besvärligt för Stefan Gustafsson att ha flyktingboende runt sin egen knut , men det kanske går bättre att ha den hos någon annans knut .

Kommentarer avstängda