Ekonomi Jönköping Jönköpings län

Elmiakrisen förvärras: Nye VDn avgår efter hårda kritiken

Mässbolaget Elmias tillförordnade vd Roger Jonsson avgår från posten efter att han kritik från huvudägaren, kommunala moderbolaget Jönköpings Rådhus AB, om att han sitter på två stolar inom bolaget.

Jonsson fattade beslutet under Elmia AB:s styrelsemöte på torsdagskvällen. Elmias styrelse tar nu över bolagets fortsatta löpande förvaltning, meddelar Elmia vid 13:20-tiden.

”Jag har under denna korta tid på nära håll sett den erfarenhet och kompetens som krävs för att bedriva mäss- och konferensverksamhet och som finns på Elmia. Personalen på Elmia tar ett oerhört ansvar och därför känner jag ingen oro för att detta ska påverka den dagliga verksamheten”, säger Roger Jonsson i ett pressmeddelande.
Jonsson har också fått kritik för att han ville ha 200 000 kr i månadslön från ett bolag som gick med flera miljoner i förlust i fjol och som aviserat uppsägningar.
LÄS MER: Stor förlust för Elmia – många kan bli uppsagda
LÄS MER: Vill ha 200 000 kr i månaden – känd tidningsprofil i lönestrid med ny arbetsgivare

Beslutet om att tillsätta Roger Jonsson som tillförordnad vd för Elmia AB fattades av styrelsen förra veckan, i samband med att den dåvarande VDn, tidigare Willa Nordic-chefen Robert Sumberesi, tvingades bort från sin post.
LÄS MER: Elmia-VD får sparken
Styrelsen kommer nu att samråda med huvudägaren, Rådhuset AB, och övriga aktieägare för att hitta en lösning.
Roger Jonsson har tidigare varit hög chef inom tidningskoncernen Hallpressen.
LÄS MER: Herencochef hoppar av – blir konsult
LÄS MER: Hallpressen hotade med sparken – anställda måste skriva på avtal

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook